کانکس مسکونی

کانکس مسکونی

کانکس مسکونی :

کانکس مسکونی به خانه ها و سازه های پیش ساخته گفته می شود که با هدف اسکان موقت مورد استفاده قرار می گیرند.

این سازه ها بر اساس جنس به کار رفته برای ساخت دیواره های آن در گروه های مختلفی از قبیل فولادی، بتنی و چوبی تقسیم بندی میشوند که نوع فلزی آن رایج تر از سایرین می باشد.

گروه کانکس کاروان؛ تولید کننده کانکس های معتبر و با کیفیت، در ادامه به معرفی انواع کانکس مسکونی پرداخته و مزایا، معایب و ویژگی های آن و همچنین قیمت این سازه ها را بررسی خواهد نمود.

کانکس چیست؟

کانکس یا شلتر (shelter) به سازه های فلزی از پیش ساخته گفته میشود که در محیط های کارگاهی تمام بخش های آن ساخته و به هم متصل شده و پس از حمل در محل مورد نظر قرار گرفته و به عنوان محلی برای سکونت یا ارائه خدمات و فروشگاه و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

در اغلب مواقع و به منظور افزایش استحکام و عایق سازی سازه در برابر دما و صدا، دیواره های آن از ورقه های فلزی ساخته میشود که در بین آنها فوم و الیاف مخصوص قرار میگیرد که اصطلاحا به این ورقه ها ساندویچ پانل گفته می شود.

یکی از رایج ترین انواع این سازه های پیش ساخته، کانکس مسکونی می باشد که در چند سال اخیر صنعت تولید آن با تغییر و تحول زیادی مواجه شده و توسعه خوبی پیدا کرده است.

انواع کانکس مسکونی

با اینکه کانکس‌ها در زمینه‌ی خدمات شهری، صنایع، دکه‌ و از این قبیل قابلیت استفاده دارد اما بیشترین زمینه‌ی کاربردی کانکس، در بخش سکونت می‌باشد.

کانکس یا شلتر به عنوان یک سازه پیش ساخته عمدتا برای اسکان افراد به عنوان مسکن، محلی برای کار، محل اقامت موقت و یا جایگاه‌های شهری موارد کاربری دارد.

کانکس‌ مسکونی به دو دسته عمده تقسیم می‌شود که عبارت است از کانکس برای اقامت نیمه دائم و دائم و منزل ویلایی اشخاص و دسته دوم به منظور نگهبانی و سرایداری که به آن کیوسک نگهبانی می گویند.

منظور از کانکس‌ مسکونی اقامت نیمه دائم یا موقت آن دسته‌ای است که افراد در اثر حوادث طبیعی و خطاهای انسانی برای مدتی ناچار به اسکان می‌شوند و یا  شرکت‌ها و پروژه‌هایی که برای انجام امور خود ناگزیر به برپایی کمپ‌های موقت در قالب کانکس‌ مسکونی هستند.

کانکس‌ مسکونی دائمی آن‌هایی هستند که افراد به عنوان مسکن دائم و خانه در آن اقامت دائمی دارند و تمام امکانات آن مناسب زندگی افراد است. کانکس مسکونی سرایدارای کانکس‌هایی با منظور نگهداری و مراقبت از باغ‌ها، مجموعه‌های مسکونی، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها ساخته می‌شوند.

کانکس مسکونی را می توان بر اساس اندازه و ابعاد و نوع امکانات موجود در آنها به گروه های مختلفی تقسیم بندی کرد که اصلی ترین آنها عبارتند از:

کانکس سرایداری یا نگهبانی

کانکس مسکونی که به عنوان اتاق سرایداری و نگهبانی استفاده میشود، در اغلب مواقع از یک اتاق تشکیل شده و از نظر امکانات در سطح پایین تری از نوع ویلایی قرار دارد.

این نوع کانکس برای نگهبانی بناهای در حال ساخت، کمپ های آموزشی و عمرانی و سرایداری باغ و غیره کاربرد دارد. این کانکس ها را می توان در صورت دسترسی به برق و لوله کشی آب به این امکانات مجهز نمود.

کانکس ویلایی

از بهترین انواع کانکس مسکونی می توان به نوع ویلایی آن اشاره نمود که درست شبیه به یک خانه کامل می باشد.

اندازه و ابعاد کانکس را می توان بر اساس نقشه داخلی در نظر گرفته شده برای آن تعیین نمود و اتاق خواب، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام برای آن در نظر گرفت.

علاوه براین، سیستم سرمایشی و گرمایشی و همچنین سیم کشی برق نیز برای کانکس مسکونی و ویلایی در نظر گرفته می شود.

لازم به ذکر است که سیستم دفع فاضلاب کانکس ویلایی چاه های سپتیک در نظر گرفته میشود و با توجه به اندازه و ابعاد کانکس می توان سرویس بهداشتی و حمام را در فضای جدا یا مشترک با هم قرار داد.

کاربرد کانکس مسکونی

کاربرد کانکس مسکونی بسیار زیاد می باشد و به طور کلی می توان گفت در هر محیطی که نیاز باشد تا در کمترین زمان محلی برای سکونت برپا گردد می توان از این سازه های پیش ساخته استفاده نمود.

از جمله کاربردهای کانکس مسکونی می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

  • نگهداری مصالح ساختمانی در پروژه های ساخت و ساز بزررگ و کوچک
  • اسکان موقت در شرایط بروز زلزله و سیل و غیره
  • راه اندازی اتاق سرایداری و نگهبانی برای محیط های مسکونی و پروژه های ساختمانی و غیره
  • ایجاد محلی برای اقامت در باغ و ملک شخصی که مجوز ساخت و ساز در آن وجود ندارد
  • برپایی کمپ های آموزشی و نظامی در محیط های بدون ساختمان

مزایای کانکس

کانکس مسکونی محل اقامت دائم یا موقت می‌باشد و همین عامل سبب شده تا در طراحی کانکس‌ها به ویژگی‌ها و شباهت و کیفیت هر چه بیشتر آن‌ها به منازل مسکونی توجه بسیاری شود.

از مزایای کانکس مسکونی می‌توان به کاهش هزینه‌ی ساخت و سریع ساخت بودن آن‌ها، قابل بازیافت بودن، ضد زلزله و مقاومت بالای آن‌ها، عایق حرارتی و ضد رطوبت بودن،  قابلیت جابه‌جایی و متحرک بودن، متنوع بودن آن‌ها و از این موارد می‌باشد‌.

کانکس‌ها که بر اساس واحد دستگاه شمرده می‌شوند، از عمر نسبتا طولانی مدتی برخوردار هستند و بسته به کیفیت مواد به کار برده شده، دارای عمری به طور میانگین ۵ تا ۲۵ سال هستند که پس از پایان کاربری نیز با قیمت کمتر و به صورت کالای فرسوده، قابلیت فروش و اسقاط و بازیافت آن‌ها وجود دارد.

 از مهم ترین دلایل برای رایج شدن این سازه ها :

  • راه اندازی و تولید کانکس مسکونی در مدت زمان کوتاه
  • هزینه و قیمت ارزان کانکس نسبت به ساخت خانه
  • مقاومت بالا در برابر زلزله و سیل و ضربه
  • قابلیت حمل و نقل و تغییر کاربری بر حسب نیاز
  • عایق در برابر صدا و دما و حرارت

معایب کانکس

البته لازم به ذکر است که کانکس ها با محدودیت های متعددی نیز روبرو می باشند که لازم است مد نظر قرار گیرند از قبیل موارد زیر:

  • محدودیت در طراحی داخلی و نوع آشپزخانه، سرویس بهداشتی و غیره
  • کاهش قیمت کانکس با استفاده مکرر از آن
  • عدم امکان اتصال سیستم دفع فاضلاب و لوله کشی آب به فاضلاب شهری
  • محدودیت در تعداد طبقات

میزان مقاومت کانکس مسکونی

میزان مقاومت کانکس‌ها قطعا به مصالح و متریال به کار برده شده در آن‌ها بستگی دارد، به طور کلی کانکس‌ها ساختمان های پیش ساخته‌ایی هستند مقاوم، ضد آسیب و ضربه پذیری، محافظ در برابر خطرات طبیعی و امثالهم.

اگر مواد به کار برده شده مطابق با جدیدترین استانداردها و ورژن‌های جدید جهانی باشند، ایمنی آن‌ها تقریبا فراهم است.

از طرف دیگر در ساخت‌ کانکس‌ها سلیقه و تنوع و سبک‌های زیادی وجود دارد که میزان مقاومت آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد اما شاید بتوان گفت که معمولا در ساخت کانکس مسکونی از مواد محکم و مقاومی چون تیرآهن 16 و 18 و پروفیل‌های آهنی و سقف‌های چوبی، گلاسه، فولادی و سانویچ پانل‌های مختلف و اتصالات عموما جوش کاری شده استفاده می‌شود که به دلیل ضخامت و ابعاد و مقاومت خود این مصالح، کانکس مسکونی از مقاومت بالایی برخوردار خواهد شد. لذا مقاومت سازه در سطح مطلوبی قرار دارد.

این سازه ها نه تنها در برابر ضربه مقاوم می باشند، بلکه به دلیل وزن سبک دیواره های آنها در صورت بروز زلزله با مشکل خاصی مواجه نخواهند شد.

پوشش داخلی کانکس مسکونی

از آنجا که یکی از ویژگی‌های کانکس مسکونی مقاومت آن‌ها می‌باشد، تمام تلاش مجمو‌عه‌های صنعتی ساخت کانکس بر آن است تا با استفاده از مواد سبک و با کیفیت، میزان مقاومت و قابلیت کانکس‌ها را تا بالاترین میزان آن افزایش دهند.

به همین دلیل امروز جهت سبک‌تر شدن کانکس‌ مسکونی، استفاده از فلزات در آن‌ها کمتر و تمایل به استفاده از ساندویچ پانل با دو ورقه و یک لایه فوم عایق بیشتر شده است.

پوشش داخلی کانکس‌ها معمولا PVC و پلی فوم می‌باشد و برای کف کانکس مسکونی سرامیک و پارکت ارجح‌تر است.

هم چنین برای پوشش داخلی از پلاستیک و آلومینیوم نیز استفاده می‌شود که با گذر زمان به علت توجه به وزن سبک و بازیافت کانکس‌ها، این نوع مواد کمتر استفاده می‌شود.

لایه بیرونی از کامپوزیت و دیوار کوب ساخته می‌شود و برای عایق کردن کانکس‌ها از پلاست فوم، پشم سنگ، پلی استایرن و پلی اورتان بهره می‌گیرند.

امکانات کانکس مسکونی

طراحی کانکس مسکونی به منازل مسکونی شباهت دارد و در واقع الهام گرفته شده از منازل است.

کانکس‌ها دارای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام و حتی گاه در صورت متراژ بالاتر، اتاق خواب هستند.

 اما نکته‌ی اصلی در این مورد سلیقه‌ی مشتری است که تعیین می‌کند کانکس مسکونی مورد نظر او از چه بخش‌هایی تشکیل شده باشد.

درب و پنجره‌های کانکس‌ها معمولا یوپی‌وی‌سی و عایق و مقاوم هستند و نصب آن‌ها و کیفیت به کار رفته نیز بر عهده‌ی خریدار می‌باشد.

کانکس‌ مسکونی دارای برق‌کشی کامل و چرخ کانکس‌ها از قدرت تحمل بالایی برخوردار است و دیواره‌ی بیرونی و درونی کانکس مسکونی ضدضربه می‌باشد.

مجهز کردن آشپزخانه، سرویس‌ها و اتاق خواب و عایق کف و سقف کانکس از مزایای نهایی این پیش ساخته‌های مقاوم می‌باشد که ارزش و هزینه‌ای علاوه بر سایر امکانات است.

امکانات کانکس مسکونی به هر میزانی که بیشتر و مجهزتر باشد، بر ارزش کانکس افزوده و قیمت آن را بالا می‌برد.

اما نکته‌ی قابل توجه آن است که یکی از مزایای کانکس‌ها، قیمت کم آن‌ها در مقایسه با مسکن می‌باشد. اسکان یک کانکس با هزینه کمتر در باغ یا کارگاه به صرفه تر از ساخت یک خانه است.

و اگر بخاطر تمام مزایای شگفت انگیز کانکس مسکونی، قصد خرید یک یا چند دستگاه آن را دارید،

 

قیمت کانکس مسکونی

در تعیین قیمت کانکس مسکونی لازم است به فاکتورهای متعددی توجه شود که از مهم ترین آنها می توان به نوع کانکس و همچنین جنس و متریال به کار رفته در تولید آنها اشاره نمود.

به عنوان مثال، کانکس های سرایداری و نگهبانی به دلیل ابعاد کم سازه، محدودیت در تعداد اتاق و امکانات داخلی آن ارزان تر از نوع ویلایی می باشد.

قیمت کانکس های ویلایی نیز با توجه به تعداد اتاق ها و تجهیزات داخلی و همچنین اندازه و ابعاد متغییر خواهد بود. برای استعلام قیمت کانکس مسکونی پیشنهاد می کنیم با گروه کانکس کاروان تماس بگیرید.

کانکس کاروان که از تیم های با سابقه در زمینه طراحی و ساخت کانکس می باشد، از طریق راه های ارتباطی زیر مشاوره های رایگان قبل از خرید ارائه می دهند.

لازم به ذکر است که گروه کاروان کانکس بر اساس خواسته مشتری و نقشه مورد نظر، مراحل طراحی را انجام داده و بهترین و مناسب ترین متریال را برای تولید آن ارائه می دهد.

بهتر است با گروه صنعتی کاروان با نام شناخته‌شده‌ی “بناگر” آشنا شوید.

این مجموعه صنعتی با بیش از ۲۰ سال سابقه خدمات صنعتی و تولیدی با ارائه‌ی بهترین کانکس‌های مسکونی، خوابگاهی، فروشگاهی و …

در صنعت ساخت کانکس پیشرو بوده و تمام مراحل طراحی و ساخت کانکس مسکونی در این مجموعه با رعایت استانداردهای بین المللی صورت گرفته و ایمنی و امنیت سازه از نقطه نظرهای متعدد مورد بررسی قرار میگیرد و با ارائه بهترین کیفیت و قیمت به صرفه نظر مشتریان را به خود جلب می‌کند.

درخواست ثبت سفارش :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *